Studenten van verschillende medische opleidingen komen al vanaf het eerste jaar in aanraking met medicatie en vraagstukken met betrekking tot medicatieveiligheid bij echte patiënten. Het project richt zich op taken waarbij studenten verantwoordelijkheden dragen voor patiëntenzorg en interprofessioneel samenwerken met onder andere geneeskunde- en farmaciestudenten, verpleegkundig specialisten- en physician assistants in opleiding.
De organisatie en coördinatie van het project worden volledig verzorgd door een enthousiaste en goed opgeleide groep student-coördinatoren. Klinische beslissingen worden gesuperviseerd door ervaren professionals zoals artsen, klinisch farmacologen en medisch specialisten. Hierdoor kunnen studenten in een vroeg stadium van hun opleiding een waardevolle ervaring opdoen op het gebied van patiëntenzorg en farmacotherapie.
Je kunt onder supervisie van een arts al beginnen wanneer je in het eerste jaar zit. Je krijgt geen studiepunten en geen salaris, wel doe je er veel ervaring op. Inmiddels draaien er meerdere studentenpoli’s op het gebied van cardio¬logie, endocrinologie, interne geneeskunde en huisartsgeneeskunde. De studenten zijn vooral gericht op de medicatie van de patiënten. De studentenpoli is een groot succes en heeft al enkele onderwijsprijzen ontvangen. Bij de Studentenpoli ervaar jij hoe het is om patiëntzorg te leveren in de praktijk.
Ook actief worden binnen de Studentpoli? Solliciteren kan! Mail je CV en motivatie voor 1 oktober naar: Studentenpoli@amsterdamumc.nl. Neem ook een kijkje op hun Canvas account: https://canvas.vu.nl/courses/69895