Studioo talks #1: Corona en het brein

08-02-2021
543 keer bekeken 0 reacties

Welkom bij Studioo! Dit is een online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Samen zijn wij Studioo, young innovators. Een omgeving met talrijke studenteninitiatieven . Je vindt er informatie op het gebied van zorg en onderwijs, zoals verschillende studenteninitiatieven,  tips & tricks over thuis studeren, blogs en vlogs van studenten en nog veel meer.

In de eerste aflevering spreekt studieadviseur Marjolein Pouw met neurowetenschapper Geert Schenk over corona en het brein. Samen met twee studenten beantwoorden zij vragen over wat deze coronatijd met ons doet en worden handige tips gegeven.

“In deze aflevering spreek ik met met neurowetenschapper Geert Schenk over corona en het brein. Samen met eerstejaars student Lincy Eppinga en derdejaars student Dachel Seeratan stellen we vragen. Zie je de stress en de eenzaamheid die mensen ervaren terug in het brein? En isolatie, wat doet dat met je brein? Wat doet alle schermtijd en het vele Zoomen met ons brein?” vertelt studieadviseur Marjolein Pouw. Zowel de wetenschappers als de studieadviseurs geven veel tips gedurende de aflevering, die ongeveer 30 minuten duurt. Renate: “Voor de studenten maar ook voor anderen is dat ongelofelijk waardevol. Met al die tips proberen wij deze zware coronatijd door te komen. En geloof me, wij leren er zelf ook ongelofelijk veel van.”

Beluister hier aflevering 1: Corona en het brein met neurowetenschapper Geert Schenk

Alle aflevering zijn te beluisteren via het Amsterdam UMC Spotify account en via het platform voor en door studenten Studioo VU.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op https://www.med.vu.nl/nl/
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen