Amsterdam UMC start podcastserie voor welzijn van studenten

03-12-2020
155 keer bekeken 0 reacties

Welkom bij Studioo! Dit is een online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Je vindt er informatie over verschillende studenteninitiatieven, thuis studeren, tips & tricks, blogs, vlogs en nog veel meer. 

"Studioo talks" is de nieuwe podcastserie van Amsterdam UMC voor en door studenten geneeskunde. In deze serie gaan studenten samen met studieadviseurs en wetenschappers in op interessante studie- en welzijn gerelateerde vragen.

De kranten stonden er de afgelopen weken vol mee: thuiszitten is niet goed voor het welzijn van studenten. Studieadviseurs Marjolein Pouw en Renate Dekker merken dat er een grote toename is van stress, gevoel van ongelukkig zijn, ontevredenheid, gebrek aan concentratie en eenzaamheid. Bovendien krijgen zij steeds meer vragen van studenten hoe ze moeten studeren. Renate Dekker kwam met het idee om een podcastserie te starten: “Marjolein en ik volgen het wel en wee van studenten op de voet. Wij zien overeenkomsten waar studenten tegenaan lopen. We wilden een constructieve bijdrage leveren aan het welzijn van studenten. Door deze serie horen studenten dat zij niet de enige zijn met vragen en gevoelens. Ze krijgen uitleg van onze wetenschappers over thema’s als het corona en het brein en corona en bewegen.”

In de podcastserie gaat Marjolein met studenten en wetenschappers in op vragen als: hoe kan ik in tijden van crisis optimaal studeren? Hoe kom ik in contact met studenten? Hoe zorg ik goed voor mezelf en hoe hou ik focus? Marjolein: “In de eerste aflevering spreek ik met met neurowetenschapper Geert Schenk over corona en het brein. Samen met eerstejaars student Lincy Eppinga en derdejaars student Dachel Seeratan stellen we vragen. Zie je de stress en de eenzaamheid die mensen ervaren terug in het brein? En isolatie, wat doet dat met je brein? Wat doet alle schermtijd en het vele Zoomen met ons brein?”. Zowel de wetenschappers de studieadviseurs geven veel tips gedurende de aflevering, die ongeveer 30 minuten duurt. Renate: “Voor de studenten maar ook voor anderen is dat ongelofelijk waardevol. Met al die tips proberen wij deze zware coronatijd door te komen. En geloof me, wij leren er zelf ook ongelofelijk veel van.”

Beluister hier aflevering 1: Corona en het brein met neurowetenschapper Geert Schenk

Alle aflevering zijn te beluisteren via het Amsterdam UMC Spotify account en via het platform voor en door studenten Studioo VU.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op https://www.med.vu.nl/nl/
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen